Walanta Nieuws 1 - 2017

Heel hartelijk dank voor alle donaties in het afgelopen jaar.
Fantastisch dat iedereen zo’n vertrouwen heeft in ons project om de jongeren in Timboektoe een betere toekomst te geven. Naast onze vaste donateurs hebben voor het  eerst ook fondsen en (kerkelijke) organisaties gedoneerd en dat is heel erg fijn.

Challenge Afas
De AFAS Foundation stelt geld beschikbaar voor projecten over de hele wereld, die veranderingen teweeg brengen en een grote impact hebben, waardoor écht het verschil gemaakt wordt. Wij werden uitgenodigd voor de Challenge - een aantal stichtingen mogen hun project presenteren en een deskundige jury let op presentatie en inhoud.
Op 27 februari hebben wij ons project gepresenteerd met als beloning een donatie van 25.000 euro voor de bouw van klaslokalen en een mooi beeldje als aandenken. Een super bedrag waarmee we de uitbreiding kunnen realiseren. Veel dank aan de AFAS foundation voor deze mooie kans
 


Uitbreiding

Dankzij alle donaties kunnen we uitbreiden met 2 klassen en 3 toiletten.  

Ze zijn begonnen met de bouw en ze zetten er vaart achter. Ongeveer een maand geleden begonnen ze met de egalisering van de grond en het maken van de stenen. Die stenen hebben ongeveer 14 dagen nodig om door en door te drogen. Daarna zijn ze met een mannetje of 6 aan de muren van de klaslokalen begonnen en die zijn intussen al op ooghoogte. De ramen en de deuren zijn besteld en als alles geplaatst is, worden de buitenmuren bepleisterd. De 3 toiletten worden zo snel mogelijk gebouwd. Hoe snel dat kan, hangt af van de regentijd , want dan kan er niet gebouwd worden.

Wij en zij zijn ontzettend blij met de uitbreiding; er staan zo’n 100 jongeren te springen om naar school te gaan. Mohamed vertelde dat de volwassenen (vooral vrouwen) zich voor workshops in de avonduren willen aanmelden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws.

 

De foto’s geven jullie een beeld van wat er in Timboektoe gebeurt - het egaliseren van de grond , het bakken van de stenen , de fundering leggen en het bouwen van de muren.

             
 
 
            
 
 
            
 
 
 
Om de jongeren praktijklessen te geven hebben we nog wel een aantal zaken nodig, zoals:
 - gereedschap en materialen: deze basisbenodigdheden en gereedschappen worden in Mali gekocht en als het kan hele goede 2ehands. Materiaal via bijv. Gered Gereedschap is een optie, maar wij moeten dan de transportkosten betalen en die kunnen tot duizenden euro’s oplopen. Daarnaast zijn er dan nog allerlei douane perikelen en we lopende kans om invoerrechten te moeten betalen.Daarom vinden wij het beter om het geld in Mali te besteden voor de aankoop van materialen.
 
- schoollunch voor de 108 leerlingen. Veel ouders hebben te weinig geld om én schoolgeld én een lunch te betalen. Dat betekent dat de leerlingen geen maaltijd krijgen tussen de middag. En met een lege maag is het lastig studeren.  Een schoollunch kost € 0,30 cent per dag  per leerling.
- schoolboeken: voor het 2e en 3e jaar 
 En eventueel willen we nog

- een alfabetiseringscursus geven. In de avonduren en in de weekenden kunnen volwassenen leren lezen en schrijven. Ook daarvoor hebben we boeken en schriften nodig.

- workshops geven. We willen volwassenen en vooral de vrouwen workshops bieden zoals: leerbewerking (looien,verven en creëren) , zeep maken, matten weven. Allemaal vaardigheden waarmee ze aan de slag kunnen  gaan om zelf geld kunnen verdienen.  Daarvoor is oefenmateriaal nodig en moeten soms lesgevers worden ingehuurd.

    
want zonder vrijwilligers kunnen wij niet.
We willen veel doen voor de jongeren in Timboektoe/Toga, maar dat kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we ook jou nodig. Ook als je niet zoveel tijd hebt kun je wel veel voor ons betekenen.

 

Wil jij meedoen bij het:

- organiseren van activiteiten en evenementen ( met ons, maar ook privé, bij je bedrijf of school)

- bemensen van stands (bij diverse Afrika Festivals)

- collecteren

of mogen we een beroep op je doen als:

- Webmaster - om de website te vernieuwen en te onderhouden

- PR/Communicatieman/vrouw -  voor het geven van presentaties, voorlichting of gastlessen

- Evenementenorganisator - die echt het voortouw neemt

- Creatieve duizendpoot- voor het maken van flyers, brochures, filmpjes (en montage)

 

Heb jij interesse om vrijwilliger van Walanta te worden?  Of ken je iemand die dit zou willen?

Laat ons dit dan even weten via info@walanta.nl .

 
 

  
Donaties

Natuurlijk kunnen we voor het uitvoeren van al onze plannen niet zonder jouw steun.  Voor de uitbreiding en de schoollunch bijvoorbeeld hebben we nog steeds je steun nodig.

Donaties, groot en klein, zijn van harte welkom


Walanta is afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.
Wil jij ons met een bijdrage steunen? Daar zijn wij enorm blij mee.

Maak je bijdrage over op rekening NL27 INGB 0005 115 120 van stichting Walanta te Rotterdam.


Wij zijn trots op onze manier van werken en willen graag dat iedereen weet wat er met zijn bijdrage gebeurt.  Daarom vragen we je om s.v.p. even je adres of emailadres op de overschrijving te zetten. Dan kunnen we je bedanken voor jouw bijdrage en op de hoogte houden van het project.


- als gewone/eenmalige gift
Je doet de gift eenmalig of hebt niet laten vastleggen dat je meerdere giften aan Walanta gaat geven.


- als periodieke gift
Een periodieke schenking is fiscaal aantrekkelijker dan één of meer "gewone” of losse giften.

Deze schenking heeft fiscale voordelen omdat het bedrag van de schenking volledig aftrekbaar is van het inkomen. Als je ons namelijk minimaal vijf jaar lang met een vast bedrag steunt, dan is jouw gift  aftrekbaar van de belasting. Op onze website kunt u de voorwaarden van de fiscus  terug vinden ( onder het trefwoord: doneren/anbi status).

 
 
  
Help jij mee om het werk van Walanta onder de aandacht van anderen te brengen of donateurs in je eigen netwerk te werven? Stuur deze nieuwsbrief dan alstublieft door.
Ook daarvoor alvast bedankt.
 
Hartelijke groet van Coen, Pieter en Janka