Nieuwsbrief 2 / 2013

 
Verleden heb je, toekomst moet je maken. (Marc Andries)
 
Het is fijn om te horen dat de situatie in Mali verbetert. We hopen dat de nieuwe president echt de nodige veranderingen te weeg kan brengen en dat de Malinezen eindelijk weer met een goed gevoel naar de toekomst kijken. 
 
Terwijl zijn familie in een vluchtelingenkamp in Mauritanië zit, zat Mohamed de afgelopen maanden in Bamako. Hij probeerde werk te vinden, maar dat is eigenlijk niet gelukt. Gelukkig kon hij wel een aantal gesprekken voeren met mensen van organisaties, die ons wellicht kunnen helpen bij de bouw van het Centrum voor Beroepsopleiding. En hij werd gevraagd om als voorlichter mee te gaan  in de verkiezingscampagnes van één van de presidentskandidaten. Binnenkort gaat hij naar Timboektoe om poolshoogte te nemen, want hij wil het liefst zo snel mogelijk daar weer gaan wonen en aan de slag gaan. Hij hoopt dat het Centrum er snel zal komen, zodat de jongeren kunnen worden opgeleid. De jongeren in Timboektoe hadden onze hulp al nodig en dat is nu nog dringender geworden.  Als ze een beroep leren,  een baan krijgen of een eigen bedrijfje kunnen openen dan kunnen ze hun eigen inkomen verdienen en hebben ze weer vooruitzichten.
 
Natuurlijk blijven wij ook aan de ontwikkelingen bijdragen; door de onrustige tijd in Mali konden we iets minder doen, maar het betekende niet dat we stil zaten.
  • De avond dat de groep Tamikrest in Podium Café Grounds in Rotterdam een concert gaf, mochten we, bij wijze van uitzondering, reclame maken voor Walanta. Dat aanbod hebben we met beide handen aangenomen. We hebben posters opgehangen, folders uitgedeeld en gepraat met de bezoekers over het project. Een aantal mensen heeft spontaan een bijdrage gegeven.  Hartelijk dank uiteraard en ook dank aan Grounds. ( www.grounds.nu)
                  
  •  Bij diverse scholen in Rotterdam  is overleg geweest om te kijken of de leerlingen iets zouden kunnen doen voor de jongeren in Timboektoe.  Twee colleges gaan een actie voeren: bij het Melanchthon Bergschenhoek doen de 2e klassers  in september mee een microkredietweek  en bij het Melanchthon Berkroden gaan ze een Kerstactie organiseren. En nog een aantal scholen gaat kijken hoe ze ons in het komend schooljaar kunnen helpen. Fantastisch, al deze initiatieven.
  • 30 april stonden Ada en Aissata op de vrijmarkt om van alles te verkopen en ook dat leverde een mooi bedragje op.    
  • Drukkerij deKeyzer&van Aken (www.dekeyzervanaken.nl)  sponsort ons door een deel van het drukwerk voor hun rekening te nemen. Heel fijn.
  • In Mali is bij de Nederlandse Ambassade een principe afspraak gemaakt voor een gesprek over het project in Timboektoe. De twee onderwijsspecialisten willen graag met ons overleggen hoe zij kunnen bijdragen. Zodra de situatie in Mali het toelaat gaat Janka er naar toe om de mensen van de partnerorganisatie Taflist en Mohamed weer te ontmoeten, om contacten te hernieuwen, om overleg met de ambassade te hebben enz.
 We hebben intussen afscheid genomen van Joke van der Ven, de secretaris. Zij heeft  per 1 juli haar taken neergelegd omdat ze niet in staat was deze te combineren met haar baan en gezin. Er staan gesprekken gepland voor een nieuwe secretaris.En we zijn blij met de uitbreiding van ons team - Samad Hitli gaat zich bezig houden met het werven van fondsen en Roberto Emanuelson gaat de voorlichting en communicatie verzorgen. En misschien is er binnenkort iemand die acties en evenementen gaat organiseren.
 
Wij blijven er voor gaan. U ook? Steun ons dan.
Hoe?
Word vrijwilliger en kom ons helpen bij acties en evenementen.
Word donateur; iedere donatie is welkom en u kunt het bedrag overmaken op giro 5115120 ten name van Stichting Walant.a
Op de site www.walanta.nl vind u nog meer tips. 
 
Een hartelijke groet van Pieter, Samad, Roberto en Janka
Stichting Walanta.