Walanta Nieuws 2 - 2015

  

OPLEIDING ZORGT VOOR VERANDERING

 

WE GAAN BOUWEN!

En dat is prachtig nieuws. De bijdragen van de gulle donateurs hebben ervoor gezorgd dat we met de bouw kunnen beginnen

We gaan alvast het 1e  klaslokaal en 3 toiletten bouwen.  In januari 2016 kunnen dan 30 kinderen hun opleiding starten .

De mensen inTimboektoe/Toga zijn ontzettend blij. Op het terrein in Toga hebben  een paar vrachtwagens al ladingen banco (leem) en cement gebracht.De metselaar is, met hulp van de mensen uit Toga, aan de slag om de stenen te maken. Die stenen moeten eerst 14 dagen drogen voordat ze gebruikt kunnen worden.

     

Schoolspullen.
Ook al zijn we nog zo blij dat we kunnen gaan bouwen, schoolmeubilair is er nog niet, ook nog geen leerboeken, schriften en pennen. We gaan de komende drie maanden heel hard knokken om dat bedrag bij elkaar te krijgen.

We hebben zo’n € 8.000 nodig om voor alle kinderen tafels en stoelen te kopen en de nodige leerboeken aan te schaffen. Ook het salaris voor de gediplomeerde onderwijzeres is daarbij inbegrepen; de overheid betaalt n.l. dat salaris pas als  ze 1 jaar succesvol les gegeven heeft.

 

Donatiebrief:

In oktober gaan we al onze familie, vrienden, kennissen, (ex-)collega’s, buren en donateurs een brief sturen met het verzoek om ons te steunen. Als iedereen meedoet, kunnen we alle 30 leerlingen van meubilair en boeken voorzien. Dat zou geweldig zijn. En als iedereen in hun netwerk mensen vraagt om ook aan ons project bij te dragen, zou dat heel fijn zijn.

 

Als u nu denkt: "ik wacht niet op die brief, ik ga meteen een bedrag doneren voor de inrichting van de klas”, dan kunt u dat overmaken op bankrekening NL19 INGB 0005 115 120 van stichting Walanta.    Hartelijk dank daarvoor.

 

De situatie in Timboektoe en Toga.

Ook al is er een vredesakkoord getekend, het gewone dagelijkse leven is nog steeds niet gemakkelijk; het is overleven. De mensen proberen de draad weer op te pakken, maar omdat er eigenlijk geen banen zijn op dit moment, blijft de kost verdienen moeilijk. Eind oktober worden regionale en gemeentelijke verkiezingen gehouden; hopelijk is dat een stap in de goede richting. De Malinezen blijven hopen dat de omstandigheden gaan veranderen en daardoor ook de vooruitzichten voor de toekomst.

 Met ons project voor Beroepsopleiding willen we ons steentje bijdragen en werken we aan de ontwikkeling van meisjes en jongens en verbetering van de levensomstandigheden. Ons project biedt hun perspectief. Dat is belangrijk. Zeker nu!