Walanta Nieuws 1 - 2017

Heel hartelijk dank voor alle donaties in het afgelopen jaar.
Fantastisch dat iedereen zo’n vertrouwen heeft in ons project om de jongeren in Timboektoe een betere toekomst te geven. Naast onze vaste donateurs hebben voor het  eerst ook fondsen en (kerkelijke) organisaties gedoneerd en dat is heel erg fijn.

Challenge Afas
De AFAS Foundation stelt geld beschikbaar voor projecten over de hele wereld, die veranderingen teweeg brengen en een grote impact hebben, waardoor écht het verschil gemaakt wordt. Wij werden uitgenodigd voor de Challenge - een aantal stichtingen mogen hun project presenteren en een deskundige jury let op presentatie en inhoud.
Op 27 februari hebben wij ons project gepresenteerd met als beloning een donatie van 25.000 euro voor de bouw van klaslokalen en een mooi beeldje als aandenken. Een super bedrag waarmee we de uitbreiding kunnen realiseren. Veel dank aan de AFAS foundation voor deze mooie kans
 


Uitbreiding

Dankzij alle donaties kunnen we uitbreiden met 2 klassen en 3 toiletten.  

Ze zijn begonnen met de bouw en ze zetten er vaart achter. Ongeveer een maand geleden begonnen ze met de egalisering van de grond en het maken van de stenen. Die stenen hebben ongeveer 14 dagen nodig om door en door te drogen. Daarna zijn ze met een mannetje of 6 aan de muren van de klaslokalen begonnen en die zijn intussen al op ooghoogte. De ramen en de deuren zijn besteld en als alles geplaatst is, worden de buitenmuren bepleisterd. De 3 toiletten worden zo snel mogelijk gebouwd. Hoe snel dat kan, hangt af van de regentijd , want dan kan er niet gebouwd worden.

Wij en zij zijn ontzettend blij met de uitbreiding; er staan zo’n 100 jongeren te springen om naar school te gaan. Mohamed vertelde dat de volwassenen (vooral vrouwen) zich voor workshops in de avonduren willen aanmelden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws.

 

De foto’s geven jullie een beeld van wat er in Timboektoe gebeurt - het egaliseren van de grond , het bakken van de stenen , de fundering leggen en het bouwen van de muren.