HOE GAAN WE DAT DOEN

Vooral door de mensen in Timboektoe niet voor te schrijven wat zij moeten doen.
Wij geloven absoluut niet in het ouderwetse standpunt dat de betaler ook de bepaler is.
Walanta is er van overtuigd dat de lokale bevolking het het beste zelf kan doen.
Zij weten prima wat ze willen, zij kennen de situatie daar, zij kennen de normen en waarden, spreken de taal, hebben de contacten, de connecties en de netwerken.
 
Zij stellen vast waaraan behoefte is en komen met de plannen, de voorstellen en de ideeën. En hoe zij het in de toekomst denken aan te pakken en vol te houden. Zij moeten zorgen voor de continuïteit en de duurzaamheid.
Hun inbreng en hun daadwerkelijke praktische betrokkenheid leveren het beste projectresultaat op.
 
Wij overleggen en ondersteunen; kijken of hun plannen ook financieel uit te voeren zijn en zorgen dan voor de fondsenwerving en de promotie.
 
De jongeren, hun ouders en anderen zullen heel actief mee gaan doen met de bouw en inrichting van het centrum. Bij de bouw van het Centrum zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van materiaal dat lokaal beschikbaar is en met duurzame technieken. Wel zal volgens de traditionele manier gebouwd worden.
 
In Mali en in Nederland zal er voor betrokkenheid (draagvlak) gezorgd moeten worden. Niet alleen apart, maar ook tussen elkaar.

 
We doen het door elkaar te (leren) begrijpen, te ondersteunen, te vertrouwen, te motiveren en ons verantwoordelijk te voelen om te komen tot goede beslissingen én daden.