WIE ZIJN WIJ

Het idee voor de stichting is gekomen op een van mijn reizen naar Mali.
Mijn naam is Janka de Vries en ik kwam in 2004 voor het eerst in Mali. Het bleef niet bij die ene reis, want ik werd geraakt door Mali; het land, de levendigheid, de kleuren, de gastvrijheid, de mensen, hun gevoel van eigenwaarde en ook hun bijna onverwoestbaar optimisme, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden.
In de afgelopen 17 jaar heb ik er veel mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Ik raakte in gesprek met jongeren over hun leven, hun opleiding, hun werk, hun toekomstdromen.
 
De werkloosheid onder jongeren is er enorm hoog door het gebrek aan beroepsopleiding. Door hen op te leiden en een vak te leren waaraan veel behoefte is in de regio, hebben zij weer vooruitzichten voor de toekomst en kunnen zij de economie een oppepper geven.
 
Van Mohamed ag Hamid kreeg ik de vraag of het mogelijk zou zijn  om in  Timboektoe een Centrum voor Beroepsopleiding  te bouwen.  Mohamed is de voorzitter van de "Association Taflist”, een vereniging die zich wil inzetten voor de opleiding van kansarme jongeren in Timboektoe.
Na ruim een jaar van overleg met de mensen in Timboektoe en nadat de Association door de Malinese staat erkend was, werd besloten om te gaan samenwerken en in juni 2011 werd in Nederland de stichting Walanta opgericht.
  
Coen de Jong is de secretaris, Sander de Jong is de penningmeester, Melle de Kiefte en Ada Maiga zijn algemene besuursleden.  Alle vier kennen ze Mali in meer of mindere mate omdat ze er familie hebben of er zelf vandaan komen. Ze weten hoe de situatie daar is en willen helpen om die te verbeteren en de jongeren in Timboektoe een betere toekomst te geven. 
   

      
    Samen en met u willen wij ervoor zorgen dat de jongeren in Mali niet meer alleen dromen van een toekomst,
          maar ook de kans grijpen om er werkelijk alles aan te doen om die toekomst te krijgen.