WIE ZIJN WIJ

Het idee voor de stichting is gekomen op een van mijn reizen naar Mali.
Mijn naam is Janka de Vries en ik kwam in 2004 voor het eerst in Mali. Het bleef niet bij die ene reis, want ik werd geraakt door Mali; het land, de levendigheid, de kleuren, de gastvrijheid, de mensen, hun gevoel van eigenwaarde en ook hun bijna onverwoestbaar optimisme, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden.
In de afgelopen 10 jaar heb ik er veel mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Ik raakte in gesprek met jongeren over hun leven, hun opleiding, hun werk, hun toekomstdromen.
 
De werkloosheid onder jongeren is er enorm hoog door het gebrek aan beroepsopleiding. Door hen op te leiden en een vak te leren waaraan veel behoefte is in de regio, hebben zij weer vooruitzichten voor de toekomst en kunnen zij de economie een oppepper geven.
 
Van Mohamed ag Hamid kreeg ik de vraag of het mogelijk zou zijn  om in  Timboektoe een Centrum voor Beroepsopleiding  te bouwen.  Mohamed is de voorzitter van de "Association Taflist”, een vereniging die zich wil inzetten voor de opleiding van kansarme jongeren in Timboektoe.
Na ruim een jaar van overleg met de mensen in Timboektoe en nadat de Association door de Malinese staat erkend was, werd besloten om te gaan samenwerken en in juni 2011 werd in Nederland de stichting Walanta opgericht.
 
Pieter van den Oudenrijn is  de penningmeester.  Hij is in Mali geweest en weet uit eigen ervaring hoe de situatie daar is. En hij wil helpen die te verbeteren.
 
Coen de Jong is per 1 juni 2015 de secretaris. Hij kent Mali van dichtbij omdat hij er familie heeft. Ook hij gunt de jongeren in Timboektoe een betere toekomst.
   

      
    Samen en met u willen wij ervoor zorgen dat de jongeren in Mali niet meer alleen dromen van een toekomst,
          maar ook de kans grijpen om er werkelijk alles aan te doen om die toekomst te krijgen.